Solarschroot

Vogels onder zonnepanelen? Unieke Solarschroot beschermt!

Heeft u ook last van vogels onder uw zonnepanelen? Solarschroot van Dakgootpreventie beschermt uw dak en solar tegen overlast van resten van vogelnestjes en vogelpoep. Voor optimale ventilatie van uw solar en bescherming van uw dak en zonnecollectoren tegen aantasting door schadelijke stoffen in vogelpoep.

Vogelnestjes

Vogels vinden het heerlijk om te nestelen onder zonnepanelen. Ze zitten er heerlijk beschut tegen regen, wind, roofvogels en andere roofdieren. Maar ondertussen slepen ze grote hoeveelheiden takken en andere materialen voor hun vogelnestjes onder uw solarsysteem.

Ventilatie van zonnepanelen

Ventileren is van groot belang voor zonnepanelen. Want hoe warmer de panelen worden, hoe lager het rendement. Vogelnesten bevatten verrassend grote hoeveelheden nestmaterialen. Al na één voorjaar kunnen er kruiwagens vol rommel onder uw panelen liggen. Dat bemoeilijkt de natuurlijke ventilatie aanzienlijk. En zo ziet u de opbrengst van uw panelen zienderogen afnemen.

Tevens voorkomt het corrosie van water in de stekkers, aangezien de ventilatie niet wordt beperkt door vogelnesten.

Vogelpoep

Vogelpoep bevat verschillende stoffen die zeer schadelijk zijn voor uw dak en uw zonnepanelen. Wanneer de poep onder de collectoren zit, is het goed beschermd tegen wegspoelen door slagregen. Zo blijft het langer zitten, wat de schadelijke effecten nog eens verergert.

Solarschroot weert vogels

Solarschroot is een innovatieve aluminium kam, speciaal ontwikkeld voor montage rond de solar panelen op uw dak. De solarschroot sluit de ruimte onder de panelen zodanig af dat er geen vogels meer onder kunnen komen.

Plaagdierproof

Dankzij het materiaalgebruik zijn de solarschroten volledig bestand tegen weer en wind. Ook zijn de schroten gegarandeerd plaagdierproof: pikkende, bijtende, knagende of trekkende vogels, marters, muizen of ratten hebben geen schijn van kans.

Uitvoeringen Solarschroot

De unieke, innovatieve Solarschroot van Dakgootpreventie is leverbaar in twee kleuren. U kunt kiezen voor blank aluminium of voor de antraciet-grijze RAL 7012, vrijwel dezelfde kleur als veel zonnepanelen.

 

Interesse in Solarschroot voor uw zonnepanelen? Neem contact met ons op.

Luwaco is erkend installateur van Dakgootpreventie:

Ook voor de bescherming van uw dakgoten